ورود به حساب کاربری

رمز خود را فراموش کرده اید ؟

رمز خود را فراموش کرده اید ؟

صبر کنید، اطلاعاتم را به یاد آوردم !
عکاسی صنعتی و تبلیغات مانی 94 86 284 - 0912
  • ورود کاربران

استودیو مانی

استودیو مانی

عکاسی صنعتی و تبلیغاتی طراحی برندینگ

94 86 284 0912
ایمیل studiomani91@gmail.com

استودیو مانی
60 18 96 88 - 021

  • صفحه اصلی
  • خدمات ما
    • عکاسی صنعتی و تبلیغاتی
    • تیزرهای تبلیغاتی و صنعتی
    • طراحی هویت بصری برند
    • طراحی و چاپ
  • نمونه کارها
  • تعرفه عکاسی
  • وبلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما
عکاسی ضدنور سیلوئت
علیرضا رستگار
جمعه, 07 مرداد 1401 / نوشته شده در آموزش های تخصصی عکاسی

عکاسی ضدنور – آموزش نکات مهم برای خلق عکسهای سیلوئت

عکاسی سیلوئت یا ضدنور تکنیکی جذاب برای عکاسی از سوژه های به شکل سایه است. در این سبک عکسها سوژه در مقابل نور قرار گرفته و کلیتی از فرم های آن را به شکل سایه ثبت می شود.

اساسا، منبع نور قدرتمند و سوژه‌ای برای قرار گرفتن مقابل دوربین، تنها چیزهایی هستند که برای شروع این نوع عکاسی به آن نیاز خواهید داشت.

 

عکاسی ضدنور یا سیلوئت چیست؟

عکاسی ضدنور در اصطلاح به عکاسی سایه نما هم معروف است. با استفاده از تکنیک عکاسی سیلوئت سوژه به‌عنوان عنصر اصلی عکس در مقابل پس‌زمینه‌ای روشن، به شکلی تیره ثبت می شود. عکسهای ضدنور معمولا بسیار پرکنتراست بوده و سوژه و پس زمینه به خوبی از هم تفکیک هستند. این سبک عکسها را می‌‌توان با هر نوع منبع نوری خلق کرد. منبع نور عکس را می توانید نور خورشید، نور ماه، فلاش استودیویی یا حتی یک پروژکتور پرنور در نظر بگیرید. اما پرکاربردترین آن نور خورشید در زمان طلوع یا غروب است. نور خورشید در ساعات گلدن تایم رنگ و لعاب جذاب و گرمی به عکسهایتان می دهد.

 

عکاسی ضدنور سیلوئت


بیشتر بخوانید: تکنیک های عکاسی – آموزش حرفه ای با شرح کامل


 

موقعیت سوژه نسبت به منبع نور در عکاسی سیلوئت

اصل اساسی برای عکاسی ضدنور یا سیلوئت، عکاسی به سمت نور است. هنگامی که منبع نور در پشت سوژه‌ها قرار می‌‌گیرد، روشنایی پس‌زمینه عکس به مراتب بیشتر از سوژه‌های مقابل دوربین خواهد بود که باعث می‌‌شود سوژه به شکل سایه در عکس ثبت شود. عکاسی در مقابل نور و نوردهی کم، بهترین راه برای خلق یک عکس سیلوئت است. چه در حال عکاسی در یک استودیو با نور مصنوعی یا در حال عکاسی در فضای باز با استفاده از نور خورشید باشید.

 

نور مناسب و کافی و البته کنترل آن در عکاسی سیلوئت بسیار مهم است. در ساعات مختلف روز که البته ابرهای متراکم وجود نداشته باشد می توانید اقدام به عکاسی سیلوئت کنید. اگر قصد داشته باشید در میان روز عکس سیلوئت تهیه کنید باید ارتفاع دوربین را از سوژه کم کنید. نور خورشید در اواسط روز ارتفاع بالاتری نسبت به سوژه های روی زمین دارد و برای قرار دادن آن در پشت سوژه مجبور به کم کردن ارتفاع دوربین از سوژه هستید.

 

زمان ایده‌آل برای ثبت عکس‌‌های سیلوئت در فضای باز حوالی غروب یا طلوع خورشید است. در این ساعات، خورشید در کم ترین ارتفاع از افق و کاملا در پشت سوژه ها قرار می‌‌گیرد. غیر از مزیت پایین بودن نور خورشید در گلدن تایم رنگ گرم نور هم مزیتی بزرگ برای عکسهای سیلوئت در تایم طلایی است. نور خورشید وقتی در ارتفاع کمی از افق ساطع می شود با حجم بیشتری از گازها و غبارهای زمین برخورد می کند. این موضوع باعث می شود نور سفید خورشید به رنگهای زرد تا طلایی تبدیل شود که جذابیت زیادی را برای عکسهای سیلوئت به ارمغان می آورد.

 


بیشتر بخوانید: گلدن تایم در عکاسی چیست؟ عکاسی حرفه ای در ساعت طلایی


عکاسی ضدنور سیلوئت

 

نحوه نورسنجی در عکاسی ضدنور

نور نقش اصلی در عکاسی سیلوئت را ایفا می کند. باید بتوانید نور را برای ثبت عکسهای سیلوئت در کنترل خود درآورید. کنترل صحیح نور در عکاسی ضدنور کمی دشوار بوده و نیازمند تجربه یا چندین بار سعی و خطا برای رسیدن به بهترین نتیجه است. آنچه شما نیاز دارید نور بیشتر در پس‌زمینه نسبت به پیش‌زمینه است. شاید بتوان گفت در عکاسی ضدنور اصلا در پیش زمینه به نور نیازی ندارید، مگر اینکه در جهت پیاده سازی ایده ای خلاقانه باشد.

 


بیشتر بخوانید: عکاسی خلاقانه – چطور عکسهای کارگردانی شده بگیریم؟


 

نورسنجی نامناسب یا باعث روشن شدن سوژه می شود و یا بسیار روشن بودن پس زمینه عکستان که هر دو حالت برای عکسهای سیلوئت نامناسب است. از طرفی کمبود نور نیز پس‌زمینه را کاملا خاکستری می‌‌کند. دوربین‌ها نور را در صحنه می‌خوانند و سعی می‌کنند نحوه رسیدن به بهترین نوردهی را بیابند. اما دوربین فقط یک وسیله است، بنابراین همیشه نمی‌تواند مقادیر مناسب را تشخیص دهد. اینجاست که نورسنجی تجربی شما اهمیت پیدا می‌‌کند.

 

برای نورسنجی در عکاسی ضدنور بهتر است از حالت دستی دوربین استفاده کنید. پس از تنظیم دوربین روی حالت دستی، حالت نورسنجی را روی نورسنجی نقطه‌ای تنظیم کنید. اکثر دوربین‌های DSLR به‌طور پیش‌فرض، بسته به مدل، قابلیت تنظیم روی چند بخش یا ارزیابی نقطه ای و یا محدوده ای را دارند. اگر نمی‌‌دانید چگونه این کار را انجام دهید، به دفترچه راهنمای دوربین خود مراجعه کنید.

 

وظیفه نورسنج دوربین تنظیم فضای نوری بر مبنای خاکستری ۱۸ درصد است. در عکاسی سیلوئت شما نمی‌‌خواهید کل صحنه عکس را در معرض دید قرار دهید. بنابراین با تنظیم حالت دستی روی نورسنجی نقطه‌ای، می‌توانید روشن‌ترین بخش صحنه را اندازه‌گیری کنید. این به نوبه خود نوردهی صحیحی به پس‌زمینه می‌‌دهد و باعث می‌‌شود پیش زمینه کم نورتر شود.

 

عکاسی ضدنور سیلوئت

 

سوژه های مناسب برای عکاسی ضدنور

در عکاسی سیلوئت به سوژه ای نیاز دارید که به شکل سایه هم قابل تشخیص باشد. هر چه فرم های سوژه شما متمایزتر باشد عکس ضدنور قابل درک تری خلق می شود. به عنوان مثال هنگام عکاسی از سوژه‌های انسانی، جنسیت و محدوده سنی سوژه باید برای دیگران قابل حدس و تشخیص باشد. برای این نوع عکاسی شما به سوژه‌‌ای با شکل و فرم قابل شناسایی نیاز دارید.

 

بهترین سیلوئت‌‌ها اغلب با سایه سوژه هایی قابل تشخیص هستند. بیننده باید بتوانند موضوع عکس را درک کنند. اگر موضوع قابل درک نباشد بی شک عکستان کمتر مورد توجه قرار می گیرد. سوژه‌های مناسب برای عکس‌‌های سیلوئت را می توان مردم، درختان، کوه ها، حیوانات، سازه های شهری و غیره در نظر گرفت. تنها چیزی که اهمیت دارد شکل و فرم کلی آنها است که در عکس به شکلی قابل تشخیص و درک دیده شود.

 


بیشتر بخوانید: عکاسی اچ دی آر – آموزش صفر تا صد عکاسی HDR


 

اهمیت ترکیب بندی برای ساده سازی عکسهای ضد نور

ترکیب‌‌بندی در عکاسی سیلوئت بسیار مهم است و باعث می شود عکسها نظم و چیدمانی ساده تر داشته باشند. ترکیب بندی یا کمپوزیسیون کمک می کند عناصر فرعی و سوژه اصلی عکس را از هم تفکیک کنید. وقتی در مواجه با عناصر مختلفی از یک صحنه هستید با کمک ترکیب بندی می توانید عکستان را بخش بندی و ساده سازی کنید.

 

تکنیک‌‌های ترکیب‌‌بندی مانند قانون یک سوم می‌‌توانند به ایجاد حس نظم در ظاهر عکس‌‌های شما کمک کنند. ترکیب‌بندی یک روش عالی برای کاهش هرج و مرج در پس‌زمینه عکسها است. با ترکیب‌‌بندی اصولی عکسهای سیلوئت می توانید نگاه مخاطب را مستقیما به سمت سوژه مدنظرتان هدایت کنید.

 


بیشتر بخوانید: جامع ترین آموزش ترکیب بندی در عکاسی | قوانین و تکنیک ها


عکاسی ضدنور سیلوئت

 

فوکوس در عکاسی سیلوئت

نقطه ایده‌آل برای فوکوس در عکاسی ضدنور، سوژه شما است. اما از آنجایی که سوژه بسیار تاریک دیده می شود ممکن است در فوکوس دچار مشکل شوید. فوکوس اتوماتیک در این شرایط گاها دشوار است. برای انجام یک فوکوس اصولی بهتر است مود فوکوس را بروی منوال قرار داده و فوکوس دستی انجام دهید.

 

همچنین می‌‌توانید سعی کنید روی لبه سوژه (بین سوژه تاریک و پس‌زمینه روشن) فوکوس کنید. جایی که تفاوت کنتراست بیشتری وجود دارد. با این روش ها فوکوس بهتری خواهید داشت و سوژه شما به شکلی مناسب از پس زمینه تفکیک می شود. اما خارج از فوکوس باید دیافراگم مناسبی برای افزایش کنتراست و شارپنس عکس انتخاب کنید. دیافراگم های بسته باعث وضوح بهتر سوژه می شوند اما نباید در مقابل نور از دیافراگم های بسیار بسته استفاده کنید، چرا که باعث افت کنتراست می شود. اکثر لنزها بیشترین شارپنس را در محدوده اعداد ۸ تا ۱۱ دارند که می توانید دیافراگم خود را در این محدوده تنظیم کنید.

 

عکاسی ضدنور سیلوئت

 

نکات مهم در عکاسی ضدنور

• تمرکز روی شکل و فرم سوژه:

سیلوئت‌ها تماما در مورد تاکید بر اشکال و فرم های سوژه هستند، بنابراین وقتی به دنبال سوژه ای برای عکاسی سیلوئت هستید، به شکل، فرم و ساختار آن توجه کنید.

• نورسنجی در عکاسی سایه نما:

یکی از بخش های چالش برانگیز عکسهای سیلوئت نورسنجی است. با تمرین و سعی و خطا باید تسلط کافی در کنترل نور و انتخاب نورسنجی صحیح را پیدا کنید.

• زمان مناسب برای عکاسی ضدنور در فضای باز:

ساعات طلایی بهترین زمان برای ثبت عکسهای سیلوئت در طبیعت و فضاهای بیرونی است. از این فرصت ها به خوبی استفاده کنید.

• پیدا کردن موقعیت سوژه قبل از طلوع یا غروب خورشید:

از آنجایی که نور و رنگ‌ها در طلوع و غروب خورشید خیلی سریع تغییر می‌‌کنند، باید سوژه خود را قبل از رسیدن گلدن تایم انتخاب یا آماده کنید.

• آگاهی از محیط اطراف:

برای عکاسی ضدنور در فضای باز باید از موقعیت خورشید در طلوع و غروب آگاه باشید. این موضوع در عکاسی از سوژه های ثابت و غیر قابل جابجایی بسیار اهمیت خواهد داشت.


 

 

شما می توانید مطالب مرتبط دیگری را نیز در اینجا ببنید

رنگها در عکاسی
رنگها در عکاسی – مفاهیم و کاربرد رنگها در عکاسی
نقطه دید در عکاسی
نقطه دید در عکاسی – نکات حرفه ای در ایجاد نقطه دید اختصاصی
گلدن تایم در عکاسی چیست؟ عکاسی حرفه ای در ساعت طلایی

۲ نظر در “ عکاسی ضدنور – آموزش نکات مهم برای خلق عکسهای سیلوئت”

  1. توسط Hima گفته است :پاسخ
    ۱۴۰۱-۰۶-۲۴ در۸:۲۲ ب٫ظ

    عكسهاى ضدنور غروب چطورى تم نارنجى مى گيرن؟ تنظيمات خاصى براى دوربين بايد درنظر گرفت؟

    1. توسط علیرضا رستگار گفته است :پاسخ
      ۱۴۰۱-۰۶-۲۵ در۱:۰۸ ب٫ظ

      درود بر شما، اگر زمان درستی در گلدن تایم انتخاب کنید، یعنی خورشید در طلوع یا غروب نزدیک به افق باشه و نورسنجی صحیحی داشته باشین تم عکستون با رنگهای تناژ زرد تا نارنجی ثبت میشه.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین نوشته ها

  • مدیریت رنگ در عکاسی استودیو مانی

    مدیریت رنگ در عکاسی – اهمیت کالیبراسیون مانیتور عکاسان

    مدیریت رنگ در عکاسی چیست و چرا برای عکاسان ترس ...
  • لحظه قطعی در عکاسی

    لحظه قطعی در عکاسی – چطور عکسهای لحظه قطعی بگیریم؟

    لحظه قطعی در عکاسی ثبت سوژه در حالت و موقعیتی خ...
  • روانشناسی رنگ در تبلیغات و بازاریابی

    روانشناسی رنگها در تبلیغات و بازاریابی کسب و کارها

    روانشناسی رنگها در تبلیغات و طراحی های بصری تبل...
  • تبلیغات پارتیزانی- بازاریابی چریکی

    تبلیغات پارتیزانی – تاثیرات بازاریابی پارتیزانی بروی فروش و برندسازی

    تبلیغات پارتیزانی یکی از شیوه های تبلیغ برندها ...
  • فتومونتاژ در عکاسی تبلیغاتی

    فتومونتاژ در عکاسی – نقش عکسهای سورئال در عکاسی تبلیغاتی

    .فتومونتاژ تکنیک یا شیوه ای برای ترکیب عکسهای م...

فهرست ها :

  • خدمات
  • عکاسی صنعتی
  • وبلاگ
  • ویدئو و تیزر
  • درباره ما
  • طراحی و چاپ
  • تماس با ما
  • روال کار
  • مشتریان
  • عکاسی صنعتی و تبلیغاتی
  • طراحی هویت بصری برند
  • تعرفه عکاسی

ثبت نام در خبرنامه :

جهت اطلاع از مقالات جدید ایمیل خود را ثبت کنید

ارتباط با ما :

94 86 284 - 0912
60 18 96 88 - 021
ایمیل: studiomani91@gmail.com

آدرس :
تهران - فاطمی

social sharing
  • شبکه های اجتماعی
استودیو مانی

Copyright © Studio mani 2008-2019
Powered By Studiomani.ir

بالا