عکاسی صنعتی هوایی یکی از روش های جذاب برای به تصویر کشیدن وسعت و ابهت بخش های تولید صنایع و کارخانجات تولیدی و همچینن دستگاه ها، تجهیزات و تکنولوژی های آنها است.
صاحبان صنایع و کارخانه های تولیدی بزرگ همیشه بهدنبال روشهایی برای نشان دادن حرفه ای خطوط تولید و فضاهای صنعتی خود هستند تا با ارائه رزومه تصویری اعتماد و اعتبار بیشتری در بین جامعه ایجاد کنند.
یکی از روشهای موثری که میتواند توانمند بودن یک صنعتگر را به نمایش بگذارد، عکاسی صنعتی هوایی از روند تولید محصولات است. این نوع عکسبرداری از کارخانجات، فضای تولید و تجهیزات و همچنین پروسه تولید را با نمایی پر ابهت به تصویر می کشد. در این مطلب از استودیو مانی، به بررسی اهمیت عکاسی هوایی صنعتی، کاربردها و مزایای آن در تبلیغات صنایع می پردازیم.
عکاسی صنعتی هوایی چیست؟
عکاسی صنعتی هوایی(Commercial aerial photography) شیوه ای برای به تصویر کشیدن نماهای متفاوت و با ابهت از کارخانه و فضاهای صنعتی است. این نوع عکاسی به صاحبان صنایع اجازه میدهد تا پتانسیل های مجموعه تولیدی خود را از زوایایی جذاب و متفاوت به مشتریان خود نشان بدهند و تصویری قدرتمند از برند در ذهن جامعه ایجاد کنند. در این روش عکاسی، عکاسان با استفاده از یک پهپاد یا هلی شات بر فراز کارخانه، تاسیسات صنعتی یا پروژههای ساختمانی، به پرواز درآمده و تصاویر باکیفیتی را از آنها ثبت میکنند.
بیشتر بخوانید: عکاسی صنعتی از کارخانجات – نکات مهم عکاسی خط تولید
اهداف عکاسی هوایی از فضاهای صنعتی
عموما در صنایع مختلف، از عکس هوایی صنعتی برای نمایش توانمندیها و پتانسیلهای یک مجموعه صنعتی برای تبلیغات اثرگذار و یا ارائه رزومه حرفه ای به سایر شرکت ها با هدف همکاری های بزرگ استفاده میشود. این نوع عکاسی با هدف ارائه تصاویری جامع و جذاب از فعالیتها، تجهیزات و امکانات و پروژههای صنعتی، به شرکتها و سازمانها کمک میکند تا به اهداف مختلف تبلیغاتی خود دست پیدا کنند.
اما بی شک تبلیغات تنها هدف از تصویربرداری هوایی نیست. از مهمترین اهداف عکسبرداری هوایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بازاریابی و تبلیغات:
تصاویر هوایی باکیفیت، میتوانند بهطور موثری عظمت و پیچیدگی پروسه تولید، تکنولوژی دستگاه ها و نوآوری یک کارخانه یا مجموعه صنعتی را بهنمایش بگذارند. این تصاویر، ابزاری قدرتمند برای جذب مشتریان جدید و ارتقای وجهه برند است.
بیشتر بخوانید:
مستندسازی پروژههای عمرانی و ساختمانی:
با استفاده از عکاسی صنعتی هوایی میتوان تغییرات فیزیکی و پیشرفتهای پروژه عمرانی و صنعتی را در طول زمان مستند کرد. این تصاویر بهعنوان مرجعی برای بررسیهای بعدی و ارزیابی عملکرد پروژه مورد استفاده قرار میگیرند.
برنامهریزی و توسعه:
عکاسی صنعتی هوایی به مهندسان و مدیران کمک میکند تا وضعیت موجود تاسیسات صنعتی را ارزیابی کرده تا بتوانند برای اهداف توسعه در آینده برنامهریزی کنند. با استفاده از این تصاویر میتوان نقاط قوت و ضعف یک پروژه را شناسایی کرد و راهکارهایی برای بهبود آن ارائه داد.
این شیوه از عکاسی صنعتی کاربردهای متعدد در موقعیتها و با اهداف مختلف دارد و بهمراتب اثرگذاری بیشتری نسبت به عکاسی زمینی خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: مزایای عکاسی صنعتی و تبلیغاتی برای کسب و کارها
عکاسی صنعتی هوایی از چه فضاهایی انجام میشود؟
از عکاسی هوایی میتوان برای نمایش متفاوت فعالیت های تجاری مختلف استفاده کرد. این نوع عکاسی نهتنها به فضاهای صنعتی محدود نمیشود، بلکه در حوزههای گردشگری و آرشیو اسناد تصویری نیز کاربرد فراوانی دارد. بهطورکلی، هر فضایی که نیاز به نمایش از زوایای گستردهتر و با جزییات بیشتر داشته باشد، را میتوان با عکاسی صنعتی هوایی پوشش داد.
ازجمله فضاهایی که بهطور معمول برای عکاسی صنعتی هوایی انتخاب میشوند میتوان به کارخانهها، پالایشگاهها، پتروشیمیها، معادن و مجتمعهای صنعتی، پروژه های عمرانی و ساخت و ساز اشاره کرد. این فضاها بهدلیل وسعت مساحت، گستردگی فعالیت و اهمیت نمایش تواناییهای فنی و مهندسی، نیازمند روشی برای نمایش جامع و جذاب هستند. این روش عکاسی با ارائه تصاویری هوایی از این فضاها، به مخاطبان اجازه میدهد تا بهطور کامل با فعالیتها و پروژههای در حال اجرا آشنا شوند.
همانطور که کمی بالاتر گفته شد، علاوه بر فضاهای صنعتی، اماکن گردشگری و مراکز خرید بزرگ نیز از دیگر مکانهایی هستند که با تصویربرداری هوایی می توان پتانسیل این مجموعه ها را به شکلی جذاب تر به تصویر کشید. با استفاده از تصاویری که توسط هلی شات از بالا ثبت میشود، میتوان زیباییهای معماری و حتی طراحی داخلی و فضای کلی این مکانها را بهنمایش گذاشت و به جذب بیشتر گردشگران و مشتریان کمک کرد.
بیشتر بخوانید: عکاسی حرفه ای از پالایشگاه ها و پتروشیمی ها
تصویربرداری هوایی از رویدادها
از عکاسی و تصویربرداری هوایی در رویدادهای مختلف هم می توان استفاده کرد. افتتاحیه مجموعه های مختلف، سمینارها و جشنواره های فضای باز و فضای داخلی، مسابقات ورزشی، غرفه های نمایشگاهی از جمله موقعیت هایی هستند که با عکاسی صنعتی هوایی می توان به شکلی جذاب و از زاویه ای متفاوت به تصویر کشید.
انواع عکاسی هوایی آشنا شوید
پیشرفتهای اخیر تکنولوژی در حوزه تجهیزات عکاسی تحولات بزرگی را در صنعت تصویربرداری صنعتی رقم زده است. ابزارهای پیشرفتهای مانند پهپادها و هلیشاتها، عکاسی صنعتی هوایی را به یک روش سریع، دقیق و مقرونبهصرفه برای ثبت تصاویر باکیفیت و متفاوت تبدیل کردهاند. این فناوری نوآورانه، کاربردهای گستردهای در صنایع مختلف ازجمله ساختوساز، تولیدات محصولات، گردشگری، کشاورزی و غیره یافته و بهعنوان یک ابزار قدرتمند برای تبلیغات، انواع خدمات، مستندسازی پروژهها و برنامهریزیهای آتی مورد استفاده قرار میگیرد.
عکاسی هوایی با دوربین ثابت
بهطورکلی، عکسبرداری هوایی به دو دسته اصلی ثابت و متحرک تقسیمبندی میشود که هر یک دارای زیرشاخهها و موارد استفاده خاص خود هستند. در عکاسی هوایی ثابت، دوربین روی یک پایه ثابت بلند مانند برج یا سازهای مخصوص نصب میشود. ازجمله کاربردهای عکاسی هوایی ثابت میتوان به تهیه نقشههای توپوگرافی، پایش تغییرات محیطی و مستندسازی پروژههای عمرانی اشاره کرد.
در این شیوه از عکاسی صنعتی هوایی گاه عکاس با دوربین و سه پایه و با استفاده از جرثقیل و یا بالابر در بالاترین نقطه ممکن از فضای مورد نظر قرار گرفته و با دوربین های عکاسی حرفه ای اقدام به عکسبرداری می کند. در این شیوه با اینکه کیفیت عکسهای صنعتی بسیار با کیفیت تر از تصاویر هلی شات است اما به دلیل محدودیت های مختلف و ورود انواع هلی شات امروزه کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.
عکاسی هوایی با هلی شات
در روش عکاسی هوایی متحرک نیز دوربین روی یک پلتفرم متحرک مانند هلیکوپتر، پهپاد یا هلی شات نصب میشود. این نوع عکاسی بهدلیل امکان تغییر زاویه و ارتفاع دوربین، انعطافپذیری بیشتری دارد و برای تصویر برداری هوایی با دید گستردهتر جذابتر استفاده میشود. یکی از متداول ترین ابزارهای عکاسی صنعتی هوایی که امروزه بسیار استفاده میشود، عکاسی و تصویربرداری با هلیشاتها هستند که خود به دو نوع معمولی و صنعتی تقسیم میشوند.
بیشتر بخوانید: تور مجازی چیست؟ آموزش عکاسی ۳۶۰ درجه محیطی
انواع پرنده های تصویربرداری
هلیشاتهای معمولی:
این نوع هلیشاتها برای مصارف عمومی و عکاسی هوایی آماتوری طراحی شدهاند و بهطور معمول از دوربینهایی با کیفیت متوسط استفاده میکنند.
هلیشاتهای صنعتی:
هلیشاتهای صنعتی برای مصارف حرفهای و تصویربرداری هوایی طراحی شدهاند. هلی شات های صنعتی خود در دو نوع تولید می شوند. نوع اول پرنده های تصویربرداری هستند که پرنده بصورت دوربین دار و در سایز کوچکتر تولید شده اند. شرکت دی جی آی(Dji) یکی از معروف ترین برندهای تولید کننده درون های تصویربردار در جهان است.
نوع دوم این پرنده ها در سایزهای بزرگتر و با موتور و ملخ های قدرتمندتر تولید می شوند که قابلیت نصب و حمل دوربین های حرفه ای عکاسی و فیلمبرداری را به ارتفاع بالا دارند. این نوع پرنده ها در صنایع کشاورزی و با هدف سمپاشی مزارع هم مورد استفاده قرار می گیرند. هر دو مدل از هلی شات های صنعتی دارای سیستمهای کنترل پرواز پیشرفته هستند که امکان اجراء مانورهای پیچیده و عکاسی و تصویربرداری خلاقانه را فراهم میکند.
بیشتر بخوانید: عکاسی از ویلا و مهمترین نکات آن – سفارشات عکاسی از ویلا
هلی شات های حرفه ای
استفاده از هلیشاتهای صنعتی برای عکاسی هوایی از پروژههای بزرگ و گسترده مانند عکاسی از کارخانه جات، پالایشگاهها و پروژههای عمرانی، بسیار مناسب است. این پرنده ها بهدلیل قابلیتهای متنوع تصویربرداری هوایی و ارائه کیفیت مناسب عکس و ویدئو میتوانند محتوایی جذاب و حرفه ای برای کمپین های تبلیغاتی، تبلیغات بیلبوردی و تولید تیزرهای تبلیغاتی و صنعتی تهیه کنند.
نکات مهم در عکاسی صنعتی هوایی
بدیهی است برای عکاسی با هلیشات یا درون، نکات بسیار مهمی وجود دارد که حتما باید رعایت شوند. بخشی از این موارد عبارتاند از:
- مجوزهای لازم: قبل از انجام هرگونه پرواز با درون، حتما اقدام به تهیه مجوز از سازمان های مربوطه کنید. در غیر اینصورت ممکن از پرنده شما در موقعیت پرواز ممنوع قرار بگیرد و سیستم های رصد اقدام به توقیف یا سقوط در حین پرواز کنند.
- ایمنی پرواز: رعایت قوانین ایمنی پرواز و حفظ فاصله از تاسیسات نظامی، امنیتی و فرودگاهها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در صورت عدم رعایت این قوانین پرنده شما ضبط و یا با سقوط پرنده دچار ضررهای مالی می شوید.
- شرایط آبوهوایی: ثبت عکس صنعتی هوایی در شرایط آبوهوایی مناسب مانند روزهای آفتابی و بدون باد، نتایج بهتری خواهد داشت. بهتر است قبل از انجام پرواز شرایط آب و هوایی و سرعت وزش باد را از طریق سایت های معتبر به دقت چک کنید.
- پلان پروازی: قبل از پرواز، یک پلان پروازی دقیق تهیه کنید تا بتوانید تمام تصاویر موردنظر را ثبت کنید. شاید لازم باشد قبل از عکس و تصویربرداری یک پرواز تست در محدوده ی محل مورد نظر داشته باشید تا با برنامه ریزی بهترین تصاویر را تهیه کنید.
- شرایط نوری: قبل از شروع عکس یا تصویربرداری حتما بهترین زمان برای داشتن نور خوب انتخاب کنید. بهترین ساعات برای تصویربرداری از موقعیت های فضای باز ساعات نزدیک به طلوع و غروب است که به دلیل کاهش شدت نور خورشید، رنگهای محیط جذاب تر می شوند. اما باید دقت کنید که در این ساعات طول سایه ها بلند می شود و گاهی اوقات مناسب عکاسی از فضاهای صنعتی نیست.
رعایت این نکات به شما کمک خواهد کرد تا علاوهبر ثبت تصاویری باکیفیت و ثبت یک پروژه موفقیتآمیز، بتوانید بدون هرگونه مشکل فنی یا قانونی به فعالیت خود در این حوزه ادامه دهید.
بیشتر بخوانید: عکاسی از هتل – نکات مهم برای عکاسی حرفه ای از هتل ها
عکسهای صنعتی هوایی اثرگذارتر از عکسهای زمینی
اما چرا روی این نکته تاکید داریم که عکسهای هوایی اثرگذارتر از عکسهای صنعتی زمینی هستند؟ به زبان ساده، عکسهای هوایی با ارائه نمای کلی و از زاویه بالا، امکان تهیه عکس کامل از یک مجموعه صنعتی را بوجود می آورد. این تصاویر عریض ارتباط بین بخشهای مختلف را نشان می دهد که در عکسهای زمینی امکانپذیر نیست.
علاوهبراین، تصاویر ثبتشده با هلیشاتها میتوانند جزییات بیشتری از زیرساختها، تجهیزات و محوطه صنعتی شما را بهتصویر بکشند. ضمن اینکه ازلحاظ بصری نیز جذابیت بیشتری دارند و بهخوبی میتوانند امکانات، تجهیزات، پتانسیل ها و توانایی صنایع بزرگ را نشان دهند.
کلام آخر
با استفاده از عکاسی هوایی می توان نمایی عریض و چشماندازی بینظیر از فضاهای مختلف را به تصویر کشید. این تصاویر نهتنها جذابیت بصری بالایی دارند، بلکه بهطور چشم گیری بروی تبلیغات صنایع مختلف و مجموعه های تجاری اثرگذار هستند. استودیو مانی با سالها تجربه، ارائه کننده خدمات حرفه ای تصویربرداری هوایی برای تولید تیزرهای تبلیغاتی و صنعتی است.
هزینه عکاسی هوایی تو تعرفه ها نبود!
برای اطلاع از تعرفه لطفا تماس بگیرید
با هلی شات اف پی وی عکاسی هوایی هم میشه کرد؟
خیر، با هدف تصویربرداری ساخته شده، مگر با اختصاصی سازی با دوربین گوپرو